به گزارش بخش فارسی شبكه خبري " ورلد نيوز " (World-news.org/persian) محققان دريافته اند در كشورهايي كه ماست وعده ثابتي در رژيم غذايي مردم است, طول عمر مردم آن كشورها بيشتر است.
در سيستم طبقه بندي مواد غذايي, ماست جزو منابع غذايي بسيار غني از كلسيم, فسفر, ريبوفلاوين يا ويتامين B2 و يد محسوب مي شود.
ماست همچنين منبع سرشار از ويتامين, B12 اسيد پانتوتنيك يا ويتامين, B5 روي, پتاسيم و پروتئين است.
اين مواد مغذي ماست را به يك ماده غذايي تامين كننده سلامتي تبديلكرده است.
ماست با كيفيت بسيار مطلوب حاوي باكتري هاي زنده اي استكه براي سلامتي مزاياي بسياري دارد.
ماستي كه حاوي باكتري هاي زنده باشد, باعث افزايش طول عمر شده و همچنين سيستم ايمني بدن را تقويت مي كند.
پژوهشي كه بر روي 162 سالمند به مدت پنج سال انجام شد, نشان داد در بين آن گروه از اين سالمندان كه بيش از سه نوبت در هفته ماست مصرف كردند, ميزان مرگ و مير 38 درصد نسبت به گروهي كه كمتر از يك نوبت در هفته ماست خوردند, كاهش پيدا كرد.
همچنين مصرف ماست در زنان احتمال ابتلا به عفونتهاي واژن را كاهش مي دهد.
به علاوه گروه ديگري از بررسي ها نشان داده است كه مصرف مواد غذايي غني از كلسيم مي تواند چربي بدن را كاهش دهد.
به اين ترتيب محققان توصيه مي كنند كه اگر مي خواهيد وزن كم كنيد, بيشتر از مواد غذايي سرشار از كلسيم بويژه فراورده هاي لبني كم چربي مانند شير گاو و ماست استفاده كنيد.
البته هنوز چگونگي تاثير ماست در كاهش چربي بدن براي محققان مشخص نيست.
كارشناسان علم تغذيه توصيه مي كنند كه مصرف فراورده هاي لبني براي رشد استخوانهاي دختران بويژه درسن بلوغ سودمندتر از مصرف مكمل هاي حاوي كلسيم است.
ماست حاوي نوعي باكتري موسوم به لاكتوباسيلوس است كه تاثير قابلتوجهي در پيشگيري و بهبود آرتروز دارد, از سوي ديگر مطالعات منتشر شده در مجله آمريكايي تغذيه كلينيكي حاكي از آن است كه فعاليت باكتري عامل زخم معده نيز با مصرف ماست متوقف مي شود.
در بخش ديگري از اين پژوهشها كه در همين مجله به چاپ رسيده آمده است كه اگر چه همواره مزاياي مصرف ماست كم چرب مورد توجه بوده است اما پژوهش ها نشان مي دهد كه مصرف ماست و ساير فراورده هاي لبني پرچرب مانند شير, پنير, خامه, سرشير و كره با چربي كامل به ميزانقابل توجهي خطر ابتلا به سرطان روده و راست روده را كاهش مي دهد.
اگر چه نوع پرچرب اين محصولات حاوي مقادير بالاي چربي اشباع شدهاست, اما از سوي ديگر حاوي نوعي چربي محافظت كننده است كه خاصيت پيشگيري از ابتلا به سرطان دارد.
مصرف تنها 2/3 اونس يا 90 گرم ماست دوبار در روز نه تنها سطحسولفيت هيدروژن و يا ساير تركيبات سولفيتي در بدن را كه باعث تنفسنامطلوب مي شوند, كاهش مي دهد بلكه همچنين از درصد تشكيل پلاك هايدنداني و بروز پوسيدگي هاي دندانها مي كاهد.
در سيستم طبقه بندي مواد غذايي, ماست جزو منابع غذايي بسيار غني از كلسيم, فسفر, ريبوفلاوين يا ويتامين B2 و يد محسوب مي شود.
ماست همچنين منبع سرشار از ويتامين, B12 اسيد پانتوتنيك يا ويتامين, B5 روي, پتاسيم و پروتئين است.
اين مواد مغذي ماست را به يك ماده غذايي تامين كننده سلامتي تبديلكرده است.
ماست با كيفيت بسيار مطلوب حاوي باكتري هاي زنده اي استكه براي سلامتي مزاياي بسياري دارد.
ماستي كه حاوي باكتري هاي زنده باشد, باعث افزايش طول عمر شده و همچنين سيستم ايمني بدن را تقويت مي كند.
پژوهشي كه بر روي 162 سالمند به مدت پنج سال انجام شد, نشان داد در بين آن گروه از اين سالمندان كه بيش از سه نوبت در هفته ماست مصرف كردند, ميزان مرگ و مير 38 درصد نسبت به گروهي كه كمتر از يك نوبت در هفته ماست خوردند, كاهش پيدا كرد.
همچنين مصرف ماست در زنان احتمال ابتلا به عفونتهاي واژن را كاهش مي دهد.
به علاوه گروه ديگري از بررسي ها نشان داده است كه مصرف مواد غذايي غني از كلسيم مي تواند چربي بدن را كاهش دهد.
به اين ترتيب محققان توصيه مي كنند كه اگر مي خواهيد وزن كم كنيد, بيشتر از مواد غذايي سرشار از كلسيم بويژه فراورده هاي لبني كم چربي مانند شير گاو و ماست استفاده كنيد.
البته هنوز چگونگي تاثير ماست در كاهش چربي بدن براي محققان مشخص نيست.
كارشناسان علم تغذيه توصيه مي كنند كه مصرف فراورده هاي لبني براي رشد استخوانهاي دختران بويژه درسن بلوغ سودمندتر از مصرف مكمل هاي حاوي كلسيم است.
ماست حاوي نوعي باكتري موسوم به لاكتوباسيلوس است كه تاثير قابلتوجهي در پيشگيري و بهبود آرتروز دارد, از سوي ديگر مطالعات منتشر شده در مجله آمريكايي تغذيه كلينيكي حاكي از آن است كه فعاليت باكتري عامل زخم معده نيز با مصرف ماست متوقف مي شود.
در بخش ديگري از اين پژوهشها كه در همين مجله به چاپ رسيده آمده است كه اگر چه همواره مزاياي مصرف ماست كم چرب مورد توجه بوده است اما پژوهش ها نشان مي دهد كه مصرف ماست و ساير فراورده هاي لبني پرچرب مانند شير, پنير, خامه, سرشير و كره با چربي كامل به ميزانقابل توجهي خطر ابتلا به سرطان روده و راست روده را كاهش مي دهد.
اگر چه نوع پرچرب اين محصولات حاوي مقادير بالاي چربي اشباع شدهاست, اما از سوي ديگر حاوي نوعي چربي محافظت كننده است كه خاصيت پيشگيري از ابتلا به سرطان دارد.
مصرف تنها 2/3 اونس يا 90 گرم ماست دوبار در روز نه تنها سطحسولفيت هيدروژن و يا ساير تركيبات سولفيتي در بدن را كه باعث تنفسنامطلوب مي شوند, كاهش مي دهد بلكه همچنين از درصد تشكيل پلاك هايدنداني و بروز پوسيدگي هاي دندانها مي كاهد.
منبع : GIGAPARS.COM
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر