۱۳۸۶ اسفند ۱۶, پنجشنبه

استفاده از ريز مغذي‌ها دركاشت طالبي، موجب شيرين‌تر شدن اين محصول مي‌شود. (POST 92)

رييس بخش آب و خاك مركز تحقيقات كشاورزي ورامين گفت: استفاده از ريز - مغذي‌ها مانند آهن، روي و بر و همچنين كود حيواني همزمان در كاشت و پرورش محصول طالبي، موجب شيرين‌تر شدن و افزايش توليد آن مي‌شود. مهندس محسن سيلسپور روز يكشنبه درگفت وگوباخبرنگار علمي ايرنا افزود: با توجه به كاهش شديد مواد آلي در خاك‌هاي كشور و بروز مشكلات روزافزون ناشي از عدم مصرف كودهاي آلي ضروري است در برنامه‌هاي مديريتي كودهاي آلي و ريز مغذي‌ها در مزارع به خصوص در زراعت سبزي و صيفي جات مورد استفاده قرار گيرند. وي اظهار داشت: گياه براي جذب و رشد به ‪ ۱۶‬عنصر نياز دارد كه از اين تعداد سه عنصر كربن، اكسيژن و هيدروژن از آب يا هوا جذب مي‌شود. وي ادامه داد: ‪ ۱۳‬عنصر باقيمانده شامل ازت، فسفر، پتاسيم، كلسيم، منيزيم و گوگرد و كم مصرف شامل آهن، روي، مس ،بور، منگنز، كلر و ليبدن هستند. سيلسپور در ادامه با اشاره به اهميت جذب آهن و روي توسط گياه گفت: به دليل آهكي بودن خاك‌هاي كشور و بي‌كربنات بودن آبهاي آبياري عمومي، جذب عناصري همچون آهن و روي در خاك با مشكل مواجه مي‌شود. به گفته او در اين راستا و به منظور برطرف كردن نياز خاك به عناصر ريزمغذي، روش محلول پاشي اين عناصر بر روي شاخ و برگ گياه همزمان با ريختن كود دامي به صورت مخلوط خاك پاي گياه، در پيش گرفته شد. رييس بخش آب و خاك مركز تحقيقات كشاورزي ورامين افزود: بعد از مطالعات فراوان مشخص شد كه با روش محلول‌پاشي ريز مغذي‌هاو كود دامي توليد محصول طالبي ‪ ۳۰‬درصدافزايش يافت ومحصول شيرين‌تري به دست آمد. وي اظهار داشت: درصد ماده آلي خاك سال به سال روبه كاهش است به خصوص در اقليم‌هاي گرم و خشك، از طرف ديگر فعاليت‌هاي بيولوژيك خاك‌هايي كه فقير هستند به صورت چشمگيري كاهش مي‌يابد، بنابراين به جهت افزايش فعاليت‌هاي بيولوژيك خاك ماده آلي در خاك بايد افزايش يابد.
منبع : Parsifa.com


هیچ نظری موجود نیست: